Frukt från Willys

Runt Lucia köpte vi lite frukt på Willys här i Kristianstad. Det närmade sig jul, och clementiner hör ju julen till lite sådär..

Vi köpte en nätpåse med 1-1,5 kg frukt i. Någon dag efter att vi köpt den fick vi kasta allt, för merparten hade blivit dålig. Skalet var mögligt, frukterna mjuka (som om de kläm- eller fallskadats) och såg rent ut sagt förjävliga ut! I butiken, någon dag innan, fanns inga tecken på att de skulle vara på väg att bli gamla och dåliga.

Över jul och nyår var vi bortresta, så när vi väl kommit hem fick jag ta mig iväg till affären för att storhandla och fylla på kyl och skafferi. Jag tänkte att Becca, som ligger hemma och är sjuk, nog hade uppskattat lite C-vitaminer i fruktform. Men, istället för att ta en nätpåse med frukt igen handplockar jag clementiner.

Så här ser de ut efter två dagar hemma:

Rutten frukt
2 dagar gammal frukt. Känns fräscht!

Jag är ingen apelsinbonde, men jag är rätt säker på att de inte ska se ut såhär! Det tråkiga är att den inte är ensam – runt 50% av frukten jag köpte i förrgår får åka i soporna!

Är det Willy’s som har kass frukt, fiser vår hund alldeles för surt eller gör vi något annat galet? Clementiner är gott och najs att ha hemma, men lönt att köpa mer än en om dom bara håller ett dygn?

3 reaktioner till “Frukt från Willys”

  1. Skickade blogglänken till Willys kundtjänst, och fick ett snabbt svar. Willys har en frukt och grönt-garanti. Blir det dåligt får man dubbla pengarna tillbaka, om man tar med frukt/grönt tillbaka till butiken och visar upp kvitto.Läs mer…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *